Autovrije Zondag

De Autovrije Zondag 2016 komt er aan!

Al op 42 plaatsen in Vlaanderen wordt er gewerkt om een programma aan te bieden. Leuven bijt dit jaar de spits af op 28 augustus. Op 11 september volgen Temse Landen en Hasselt en op 18 september, tijdens de Week van de Mobiliteit zullen er verspreid over heel Vlaanderen autovrije zones zijn in grote steden en kleine gemeenten. Van Herstappe tot Antwerpen. Opwijk sluit op 25 september het seizoen af, maar organiseer gerust een tornooi ergens de rest van het jaar!

Al vijf nieuwe gemeenten doen dit jaar voor het eerst mee: Rotselaar, Vorselaar, Lochristi, Bilzen en Opwijk.

Zes organisaties zijn van plan om in Wetteren, Deinze, Ninove, Beveren, Brugge, Geraardsbergen en Mechelen hun beste beentje voor te zetten.

Overal wordt er ondertussen hard gewerkt om weer een leuk programma aan te bieden en te laten zien dat mobiliteit ook duurzamer kan dan enkel met de wagen. Postieve beleving van het gebruik van straten en pleinen staat daarbij steeds centraal!

De Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (IRCEL) berekende afgelopen jaar de effecten van de autovrije zondag zijn op de luchtkwaliteit in de stad. Je kan deze lezen via deze link

Goede luchtkwaliteit; wittere lakens: hang gerust eens je was op straat te drogen op een Autovrije Zondag!

 

Facebook

Twitter