Autodeelsalon: 17 september 2017

Tijdens een autovrije zondag wil iedere stad verschillende vormen van duurzame mobiliteit in de kijker zetten. 

 

Zevende editie Autodeelsalon

 

Autodelen is hip, trendy en populair. Steeds meer mensen ruilen een eigen wagen in voor een deelauto: het aantal mensen dat gebruik maakt van allerhande autodeelsystemen is in een jaar tijd verdubbeld! Het fileleed, de luchtvervuiling en de toegankelijkheid van de technologie zorgen ervoor dat steeds meer mensen ervoor kiezen om geen auto meer te kopen. Dankzij autodelen gaan mensen rationeler om met hun autogebruik. Ze gaan vaker te voet, met de fiets of het openbaar verover. Daardoor zijn er minder auto’s op de baan en worden er minder kilometers gereden. En dat is goed voor het milieu!

 

Tijdens de Week van de Mobiliteit (16-22 september) wil Autodelen.net samen met het Netwerk Duurzame Mobiliteit Vlaanderen warm maken om (vaker) de auto te laten staan en te kiezen voor duurzame vervoersmodi. Dit doen we onder andere door mensen op een laagdrempelige manier te laten kennismaken met autodelen op het Autodeelsalon, een belevingsbeurs voor jong en oud waar je verschillende autodeelsystemen kan ontdekken. 

 

Dit jaar vindt het Autodeelsalon plaats in Antwerpen (De Meir) op 17 september. Meer info over het programma volgt.

 

Het Autodeelsalon wordt georganiseerd tijden de Week van de Mobiliteit door Autodelen.net vzw met steun van de gaststad, Netwerk Duurzame Mobiliteit en de Vlaamse overheid.

 

 

 

 

 

Facebook

Twitter