Autodeelsalon: 17 september 2017

Tijdens een autovrije zondag wil iedere stad verschillende vormen van duurzame mobiliteit in de kijker zetten. 

 

Zevende editie Autodeelsalon

Autodelen is hip, trendy en populair. Steeds meer mensen ruilen een eigen wagen in voor een deelauto: het aantal mensen dat gebruik maakt van allerhande autodeelsystemen is in een jaar tijd verdubbeld! Het fileleed, de luchtvervuiling en de toegankelijkheid van de technologie zorgen ervoor dat steeds meer mensen ervoor kiezen om geen auto meer te kopen. Dankzij autodelen gaan mensen rationeler om met hun autogebruik. Ze gaan vaker te voet, met de fiets of het openbaar verover. Daardoor zijn er minder auto’s op de baan en worden er minder kilometers gereden. En dat is goed voor het milieu!

Het Autodeelsalon is dé plek bij uitstek om alles over autodelen te ontdekken. Jaarlijks kan je hier tijdens de Week van de Mobiliteit terecht om kennis te maken met deelwagens van verschillende autodeelorganisaties, alsook andere vormen van duurzame mobiliteit. Dit jaar vindt het Autodeelsalon plaats in Antwerpen (De Meir) op zondag 17 september.

Volgende autodeelorganisaties zijn dit jaar aanwezig: BolidesDégageCambioCozycarD'Ieteren MobilityDrivyStapp.in en TapazzTaxistop brengt hun virtual reality-bril mee zodat je carpoolen eens in 3D kan beleven! Bij buggybooker kan je een kinderwagen uitlenen zodat gezinnen makkelijker per fiets of openbaar vervoer de stad kunnen verkennen. En Onak brengt hun opvouwbare kano mee!

Gedeeld plezier, zo kan je het Autodeelsalon het best samenvatten. Voor de allerkleinsten is er steeds leuke circusacrobatie, je kan een drankje delen in de deelbar waar het steeds happy hour is en er kan altijd wel iets geruild worden bv. een boek, matchboxautootje, ....

 


Het Autodeelsalon wordt georganiseerd tijdens de Week van de Mobiliteit door Autodelen.net vzw met steun van de stad Antwerpen, Netwerk Duurzame Mobiliteit, de Vlaamse overheid en Interreg regio Share North.

Dank aan Group Casier voor de bijdrage.

Facebook

Twitter