Autodeelsalon: 18 september 2016

Tijdens een autovrije zondag wil iedere stad verschillende vormen van duurzame mobiliteit in de kijker zetten. 

 

Zesde editie Autodeelsalon

Dit jaar was het Autodeelsalon op 18 september te gast in de autodeelstad bij uitstek, GENT! Ook dit jaar mochten we enkele nieuwe autodeelorganisaties verwelkomen; het autodelen zit duidelijk in de lift.

De Korenmarkt werd omgetoverd tot een waar sharing paradijs. Op de deelmarkt ontdekte je alles over delen, ruilen, lenen, repareren, upcycling, …. Je kon er zelfs boeken en matchboxautootjes ruilen! Voor kleine fietsherstellingen zorgde de Fietskeuken Ledeberg en ook Op Wielekes het kinderfietsdeelsysteem was aanwezig met een fietsparcours. Daarnaast was het een boeiende kennismaking met het diverse autodeellandschap. Je kon een bezoekje brengen aan de infostanden van autodeelaanbieders met eigen vloot (Bolides, Cambio en Stapp.in) waarbij je als lid gebruik kan maken van alle wagens. Een auto delen kan ook via Caramigo, Drivy en Tapazz; zij stellen hun online-platform ter beschikking waar je je eigen auto kan aanbieden voor verhuur. Wie liever enkel de reële kosten van de wagen deelt, kon terecht bij Cozycar of Dégage. Er was dus voor ieder wat wils.

 

Speeddate's met BV's

Kennismaken met verschillende autodeelsystemen kon dit jaar op een wel heel originele manier. Met de gocarttrein konden de bezoekers samen carpoolen (i.s.m. Taxistop vzw) naar de Maaseikstraat. Daar mochten enkele gelukkigen op "date" in een deelwagen met hun favoriete BV! We mochten Koen Crucke, Veerle Malschaert, Low Impact Man Steven Vromman, Nic Balthazar en Schepen Filip Watteeuw verwelkomen!

 

Gedeeld plezier

Voor de allerkleinsten was er leuke circusacrobatie. Wie dorst had, kon een drankje delen met zijn buur in de deelbar waar het steeds happy hour was (2 halen = 1 betalen). Dansen kon op de leuke plaatjes van Radio Rommelmarkt en wie wou weten weten hoe je je ecologische voetafdruk kan verkleinen, kon terecht voor advies bij de Ecodokter, Steven Vromman.

 

Winnaar(s) grote tekenwedstrijd

In het kader van de Week van de Mobiliteit organiseerde Autodelen.net een tekenwedstrijd rond duurzame mobiliteit en autodelen. Alle kinderen (6-12 jaar) konden zowel individueel als klassikaal deelnemen aan deze tekenwedstrijd. Hieronder de winnaars:

Winaars individuele tekenwedstrijd: Leon Meuleman,  Zoë Verbanck, Jacob Van der Vorst, Lucca Meuleman, Emma Peelman, Lore Antonissen
 
Winnaar klassicale wedstrijd: Stedelijke basisschool De Octopus, Drongensesteenweg 146, 9000 Gent
 

We willen alle standhouders, medewerkers, vrijwilligers en de stad Gent van harte bedanken voor deze uiterst geslaagde editie! Foto's kan je bekijken op onze Facebookpagina.

 

Het Autodeelsalon wordt georganiseerd tijden de Week van de Mobiliteit door Autodelen.net vzw met steun van de gaststad, Netwerk Duurzame Mobiliteit en de Vlaamse overheid.

 

Bekijk hier de foto's van 2015.

 

 

 

BijlageGrootte
Image icon Autodeelsalon20162.55 MB

Facebook

Twitter