Autovrije Zondag

De Autovrije Zondag 2016 is voorbij!

Op 43 plaatsen in Vlaanderen vindt of vond een autovrije zondag plaats met heel leuke activiteiten tot in de kleinste gemeente van Vlaanderen. Leuven beet dit jaar de spits af op 28 augustus. Op 11 september volgenden Temse, Landen en Hasselt. Op 18 september, tijdens de Week van de Mobiliteit waren er verspreid over heel Vlaanderen autovrije zones in grote steden en kleine gemeenten. Van Herstappe tot Antwerpen. Opwijk sloot op 25 september het seizoen af, maar organiseer gerust een tornooi ergens in de rest van het jaar!

Vijf gemeenten doen dit jaar voor het eerst mee: Rotselaar, Vorselaar, Lochristi, Bilzen en Opwijk.

Acht zetten in Wetteren, Deinze, Ninove, Beveren, Brugge, Geraardsbergen, Gent en Mechelen hun beste beentje voor te zetten.

De zon zorgde ook dit jaar weer voor aangename warmte op alle autovrije zondagen en gaf op die manier een extra aangename toets aan de beleving van autovrije straten en pleinen.

Vier steden en gemeenten hebben zich ondertussen al ingeschreven voor de editie van 2017. De voorbereidingen worden met andere woorden dan ook nu al gestart!

De Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (IRCEL) berekende de effecten van de autovrije zondag zijn op de luchtkwaliteit in de stad. Je kan deze lezen via deze link

Goede luchtkwaliteit; wittere lakens: hang gerust eens je was op straat te drogen op een Autovrije Zondag!

 

Facebook

Twitter