Bamboe Chic

01.03.2018

Met de bamboe fiets in Brussel

bamboe chic

Nars, Perrine en Luca wonen in Schaarbeek, Brussel. Nars maakt zelf bamboe fietsen, het is zijn hobby waar hij op termijn ook graag zijn beroep van zou maken. Waarom een fiets van bamboe? Bamboe is een licht, duurzaam, en gemakkelijk te bewerken materiaal. Nars maakte zijn eerste bamboe fiets in de Filipijnen, waar de plant overvloedig aanwezig is.


De bamboe fiets is specifiek gebouwd voor dagelijkse verplaatsingen. Vooraan is er een handig bagagerekje, en het voorwiel is kleiner dan het achterwiel om gemakkelijk door de stad te kunnen laveren. Verder is de fiets ook elektrisch aangedreven, wat van pas komt in het heuvelachtige Brussel.


Perrine hield vroeger niet echt van fietsen, maar de bamboe fiets maakt voor haar een wereld van verschil in comfort. Sinds Nars speciaal voor haar een comfortabele fiets uit bamboe maakte, fietst Perrine zo vaak mogelijk. Zeker in de stad, want de fiets is daar het handigste vervoermiddel volgens haar. Het gezin verplaatst zich dus meestal met de fiets door de stad. “En als dat toch eens niet lukt nemen we de tram”, vertelt Perrine.


Ook Luca, 4 jaar oud, gaat graag mee met de bamboe fiets. Hij heeft z’n eigen fietskar, zo kan hij altijd mee op reis. Zijn mama vertelt dat Luca het liefst met de fiets naar school gaat. Als we Luca vragen waarom dat zo is zegt hij: “papa is zo snel met de fiets, woesj!!”


Brusselaars die graag zorgeloos fietsen, kunnen een elektrische bamboe fiets huren bij Cycad, het pas opgerichte bedrijfje van Nars en Perrine. Voor de gehuurde fietsen wordt een volledige onderhoudsservice voorzien.
 

Cycle Chic is een wereldwijde beweging, ontstaan in Kopenhagen, die uiting geeft aan fietscultuur in steden. Bij fietsers ligt alle dagen een glimlach op de lippen. Hun verplaatsingen zijn een manier van leven. Belgium Cycle Chic wil Belgische fietsers in de spotlights zetten, omdat ze het verdienen en omdat ze inspireren.


Volg Belgium Cycle Chic ook op Facebook en op Instagram.