Goede praktijk: Woensdag fietsdag

21.12.2017
Lokale bereikbaarheid

Sneller, handiger, gezonder, hipper, goedkoper … fietsen heeft niets dan voordelen.
Dat weten we allemaal. Toch trappen we nog te weinig. Te nat, te onhandig, te zweterig, en ‘Ik heb wel een auto he!’, halen het nog vaak van ons gezond verstand. Menselijk? Oh ja. Wenselijk? Iets minder. Want de files worden er niet kleiner op. En de lucht niet gezonder.

 

Download deze inspiratiefiche

 

Meer weten:

woensdag fietsdag

Haast elke Vlaming heeft een fiets en bijna iedereen kan moeiteloos een aantal fietsvoordelen aanhalen. Toch fietst meer dan 1 op 3 Vlamingen (bijna) nooit, zo blijkt uit een grootschalig fietsonderzoek uitgevoerd door I-Vox in opdracht van Woensdagfietsdag.be. De belangrijkste bevindingen van dit onderzoek lees je hieronder in de infografiek. De auto blijft het favoriete vervoermiddel, ook voor korte afstanden.
Vanuit hun engagement voor duurzame mobiliteitsoplossingen lanceren Cera, Mobiel 21 en KBC daarom samen met een groeiend aantal enthousiaste partners Woensdagfietsdag.be. Onder het motto “Go with the velo!” sporen ze elke Vlaming aan om minstens één dag per week te fietsen en zo van fietsen stilaan een gewoonte te maken.

 

Contact


Mobiel 21
[email protected]

 

Deze praktijk maakt de gemeente van morgen, en zeker voor deze droomgemeenten: