Hoe schoon op de wereld, de fietser in 't chique

27.09.2018

Het fietsen zoals het is

Week van de Mobiliteit 2018, dag 6: vandaag is het donderdag, Car Free Day. Een van de vele bedrijven die meedoet aan Car Free Day is IMEC, gehuisvest in de Krook, de bib van Gent. Om dat te vieren heeft onze Cycle Chic-fotografe post gevat op het Miriam Makebaplein. An maakt in opdracht van de Fietsersbond een dertigtal portretten om fietsers letterlijk in the picture te zetten. En te bedanken om voor de fiets te kiezen.

We vroegen aan vijf geportretteerden waarom ze fietsen. Een kort verslag.

2018 cycle chic gent greet

(c) An Van Gijsegem

"Ik fiets super graag. Ik ben nog maar pas verhuisd en daardoor heb ik een nieuw paadje ontdekt om naar het centrum van Gent te komen. Zalig. In mijn dromen zijn alle paadjes zo schoon."

Greet

2018 cycle chic gent kris

(c) An Van Gijsegem

"Ik woon in 't centrum en ik pak altijd de fiets. Dat is gewoon 1000 keer sneller dan de auto. En mijn zoontje zit heel graag achterop.

Kris

2018 cycle chic gent maarten

(c) An Van Gijsegem

"Ik fiets omdat fietsen zo fijn is. De bus is te traag en de auto is te vuil. Als ik een beetje doorvlam dan geraak ik op 5 minuutjes van de Brugsepoort tot hier."

Maarten

2018 cycle chic gent ziad

(c) An Van Gijsegem

"Ik kom uit Libanon. Leren fietsen was mijn eerste integratiedaad. Ik hou van Gent en van fietsen hier."

Ziad

2018 cycle chic-saar

(c) An Van Gijsegem

"Waarom ik fiets? Goh, om allerlei redenen: 't is snel, 't is leuk, 't is gemakkelijk. Ik heb nog geen rijbewijs, maar zelfs met een rijbewijs zou ik niet met de auto in de stad rijden."

Saar

Benieuwd naar de andere foto's? Je vindt ze op de Facebookpagina van Cycle Chic Belgium of op www.cyclechic.be