Nationale telewerkdag

24.06.2020
Logo nationale telewerkdag

 

 

Telewerken Werkt!

Afgelopen jaar hebben heel wat mensen noodgedwongen moeten of kunnen proeven van telewerk. En hoewel dat in bepaalde omstandigheden verre van evident was, biedt telewerk heel wat voordelen voor zowel de werkgever als de werknemer! Zo wordt geen kostbare tijd verspild bij het aanschuiven in de file en werknemers kunnen genieten van een betere work-life-balans. Bovendien zorgt regelmatig en gestructureerd telewerken voor minder ziekteverzuim, minder verloop, een hogere motivatie en dus betere prestaties.

We bevragen zowel werkgevers als werknemers over hun ervaring en bouwen aan de hand van de respons een boeiend programma uit op de Nationale Telewerkdag. Die vindt dit jaar plaats op dinsdag 22 september.

 

Informatie over telewerken

Webinar Telewerken

Heel wat mensen denken spontaan of zelfs uitsluitend aan thuiswerk als er over telewerk gesproken wordt. Nochtans zijn er heel wat andere opties: kantoorbussen, coworking spaces, satellietkantoren, … noem maar op. In dit webinar willen we je de verschillende opties leren kennen. Misschien is er wel eentje bij dat perfect bij jouw bedrijf of organisatie zou passen?

Herbekijk hier het webinar van 19 september 2019:

 

  Meer informatie over telewerk

  www.telewerken.be

  Op deze 'telewerken toolbox' van  Vias institute en de FOD Mobiliteit en Vervoer vind je alle informatie over telewerken, voor werkgever en werknemer

  Linkedin-groep

  Word lid van de Linkedin-groep 'Thuiswerkgever' om interessante informatie en tips uit te wisselen.

  E-book SD Worx

  SDWorx ontwikkelde een e-book ‘Hoe je van telewerken een win-win maakt

  Webinar 2018

  Ook in 2018 ging er een webinar door. Je kan dit herbekijken op Youtube. Inhoud: Inleiding door Yves Vanhees (SD Worx) - Wout Van impe (Mercuri Urval) - Emel Car en Liesbeth Vanhooren (SD Worx): sociaal-juridische aspecten m.b.t. de invoering van thuiswerk - Jan Laurijssen (SD Worx): Casestudy – Hoe verloopt invoering thuiswerk bij SD Worx? - Rik Neven (Redactiebureau Palindroom): Casestudy – integratie van thuiswerk in een kmo. Of bekijk hier de slides.

   

  Nationale Telewerkdag in jouw bedrijf

  Registreer je bedrijf

  Doet je bedrijf mee aan de Nationale Telewerkdag op 22 september 2020? Vanaf juni kan je hier inschrijven.


  Promotiemateriaal

  Gebruik deze materialen om de Nationale Telewerkdag te promoten:

   

  Over de Telewerkdag

  De Nationale Telewerkdag is de opvolger van de Thuiswerkdag en is een initiatief van Palindroom, SD Worx, Pami, Vias, FOD Mobiliteit en Netwerk Duurzame Mobiliteit. 

   
  thuiswerk