Verover de ruimte

05.05.2020
Logo verover de ruimte

 

Platform VEROVER DE RUIMTE

Een brede alliantie vraagt meer ruimte voor voetgangers en fietsers
Verover de ruimte logo


Verover De Ruimte

Het ontbreekt Vlaanderen aan ruimte. De straten zijn breed, maar op de stoep of op het fietspad is het soms vechten om plaats. Anderhalve meters respecteren is niet altijd zo gemakkelijk. Waar er wel (veel) plaats is, is waar auto's stilstaan. Vlaanderen telt meer parkeerplaatsen dan mensen: een gigantisch aantal. Met Verover De Ruimte willen we deze parkeerplaatsen innemen en teruggeven aan de buurt.

 

Neem de plaats in van één deelwagen

Dit jaar wil Autodelen graag samenwerken met jouw organisatie om de ruimte te veroveren in de buurt. We veroveren telkens acht parkeerplaatsen, het aantal plaatsen dat één deelwagen kan vervangen. Door massaal in te zetten op gedeelde mobiliteit kunnen we niet alleen meer ruimte creëren voor voetganger en fietser op straat, maar krijgen we ook nog een leuke bonus van verbeterde luchtkwaliteit, minder verkeer en minder file. 

Benieuwd naar de mogelijkheden om te autodelen in jouw buurt? Neem een kijkje op de website van autodelen.net.
 

Waarvoor wil jij de ruimte veroveren?

Met een Verover De Ruimte-actie creëren we meer ruimte voor iets anders. Mis je natuur in je buurt, heb je een tekort aan woonruimte, vind je dat er te weinig plaats is voor sport en beweging op straat? Laat het ons weten en verover samen met ons de ruimte die jij wil voor het thema naar keuze. Alles is mogelijk, zolang je maar wil! 

Een verjaardagsfeestje op een parkeerplaats als verover de ruimte-actie

Hoe werkt het?

Kriebelt het bij jouw organisatie ook om mee te doen aan deze actie? Neem zeker contact op met Autodelen.net. Wij ondersteunen jouw organisatie bij het opzetten van een actie en zorgen ervoor dat jij de ruimte kan veroveren voor een thema naar keuze. 


Registreren van de actie

Autodelen.net zal jouw actie registreren op de website van Week van de Mobiliteit. We doen dit wanneer je je deelname bij ons bevestigt, zo behouden we een overzicht. Doe je het toch liever zelf? Geef ons gerust een seintje. 


Handige downloads

Begin je actie alvast te plannen aan de hand van het draaiboek en zijn handige bijlagen! Extra promotie- en communicatiemateriaal krijg je later toegestuurd. 

Het draaiboek

Bijlage 1: Het deelnameformulier

Bijlage 2: Een fotoreportage

Bijlage 3: Een leidraad voor pers en passanten

 

 

 

registreer je actie

Meer info:

Heb je een vraag over deze actie? Neem contact op met autodelen.net.