Met het penseel op de pedalen

31.05.2018
kunstenaar

Kunstenaar Quinten Torp, a.k.a. Geert Mullens, heeft naast schilderen ook fietsen als grote passie. We vereerden hem met een bezoekje in zijn woonplaats Zolder. Vanaf zijn atelier, een ruimte die hij huurt in het station van Zolder, trokken we samen de Limburgse natuur in om te praten over kunst, fietsen, en hoe dat samen gaat.

“De natuur en het landschap geven me inspiratie voor nieuwe schilderijen. Fietsen is voor mij een heel aangename manier van me verplaatsen, een manier van leven bijna. Je ziet dingen vanuit een uniek perspectief. Met de fiets ga je traag genoeg om het landschap echt in je op te nemen, en te zien veranderen. Op de fiets voel ik me vrijer, “ik fiets dus ik ben” is dan ook mijn motto.”
Quinten Torp

Geert reed voor zijn schilderijenreeks “Het Klein Verzet” steevast met zijn schildersezel op de rug door het landschap op zoek naar inspiratie. Onlangs begon hij aan een nieuwe reeks kunstwerken die hij maakt terwijl hij onderweg is met de fiets. Op inspirerende plekken stapt hij af en maakt een schets in acrylverf. Later, in zijn atelier, werkt hij dit af met olieverf. Het schilderij dat je hier ziet, is het resultaat van deze unieke werkwijze.

 

Cycle Chic is een wereldwijde beweging, ontstaan in Kopenhagen, die uiting geeft aan fietscultuur in steden. Bij fietsers ligt alle dagen een glimlach op de lippen. Hun verplaatsingen zijn een manier van leven. Belgium Cycle Chic wil Belgische fietsers in de spotlights zetten, omdat ze het verdienen en omdat ze inspireren.

Volg Belgium Cycle Chic ook op Facebook en op Instagram.

Bekijk hier meer schilderijen van Quinten Torp.