Naar je werk met een kantoorbus, hoe is dat?

30.09.2019
kantoorbus

Een kantoorbus met alle faciliteiten van op kantoor (werkplekken met Wifi, stopcontacten, een printer, en warme koffie) brengt werknemers van Colruyt Group naar het hoofdkantoor in Halle. Kevin Aerts is analist bij Colruyt Group en zeer enthousiaste gebruiker van het nieuwe concept.

#goedopweg: Hoe zag je woon-werk verkeer er zonder kantoorbus uit?

Ik reed elke dag met de wagen van Gent naar Halle. Het waren erg lange werkdagen waarbij ik om 7u45 thuis vertrok en vaak pas na 20u ’s avonds thuis was. De uren in de auto waren verloren uren. De trein was geen goed alternatief vanwege de duur van de rit en het voor- en natraject en een overstap in Brussel.

#goedopweg: Komt de bus je voor je deur halen?

Neen, de bus staat op een P+R parking in Gentbrugge op 8 minuutjes fietsen van bij mij thuis. Op de P+R is er een fietsenstalling en een autoparking.

#goedopweg: Wanneer vertrekt de bus ’s morgens?

Om 7u30. Het voordeel is dat de bus er al staat om 7u10. Je hoeft dus nooit te wachten in de kou. De bus komt gemiddeld aan om 9u in Halle.

#goedopweg: Hebben jullie inspraak gehad in het vertrekuur van de bus?

Ja, er werd een korte vragenlijst rondgestuurd naar de werknemers die interesse hadden in de bus waarin gevraagd werd naar hun ideale vertrekuur, het vroegst mogelijke vertrekuur, en het laatst mogelijke vertrekuur.

#goedopweg: Wanneer ben je thuis ‘s avonds?

Ik ben meestal thuis voor 18u, de bus vertrekt om 16u15 in Halle. Vroeger vertrok de bus pas tegen 17u in Colruyt, maar dat is gaandeweg vervroegd.

#goedopweg: Even enkele rampscenario’s op een rijtje: Heb je ooit je kop koffie in je schoot gehad? Of is er al iemand misselijk geworden op de bus?

Neen, de buschauffeur rijdt erg rustig en neemt altijd de autosnelweg, ook wanneer er file staat. Ook de mensen die soms wagenziek worden, hebben er weinig last van op de bus omdat de chauffeur goed oplet bij het remmen en vertrekken.

#goedopweg: Kan je goed werken op de bus?

Absoluut. Via het Wifinetwerk van de bus en VPN kan ik aan alle documenten waar ik op het werk ook bij kan. De bus geeft me tijd om elke ochtend mijn werkdag en de vergaderingen van die dag voor te bereiden. Tijdens de terugweg maak ik dan een verslag van de vergaderingen van die dag en zet ik alle to do’s voor mezelf op een rijtje.

#goedopweg: Is het internet op de bus niet te traag om te werken?

Neen, het internet is echt goed, zeker even vlot als thuis of op kantoor.

#goedopweg: Vergader je soms ook op de bus?

Neen, er zijn 24 plaatsen op de bus en de mensen die de bus nemen, komen van allerlei verschillende afdelingen van Colruyt Group. Er wordt zelden vergaderd op de bus, ondanks dat het wel kan omdat er vooraan en achteraan in de bus zitjes zijn waarin mensen met vier rond één tafel kunnen zitten.

#goedopweg: Wat is het grootste voordeel van de bus?

Mijn work-life balance is stukken beter: Ik ben ’s avonds om 18u thuis in plaats van om 20u en ik heb evenveel gewerkt. Ook mijn vriendin Magali is intussen een grote fan van de bus.

#goedopweg: En zit de bus vol?

Ja, alle 24 plaatsen op de bus zijn gevuld en er is momenteel meer vraag dan aanbod. Ik heb alvast voor de komende maanden mijn plaatsje op de bus vastgelegd!

 

Office On Wheels is oorspronkelijk ontstaan als initiatief van BAAV (Beroepsfederatie van Autobus- en Autocarondernemers) met ondersteuning van VLAIO en is ondertussen uitgegroeid tot een kwaliteitslabel dat ter beschikking wordt gesteld aan diens partners die zich samen achter het project Office On Wheels hebben gezet.

Meer info over Office on Wheels

Een bijdrage met dank aan Mobiel 21.