Samen gaan we voor 100 000 autodelers in 2020!

Blog: Gedeeld plezier op het Autodeelsalon

We kijken ontzettend uit naar 18 september... de zesde editie van het Autodeelsalon. Wat begon als een klein event in Gent (met heel veel regen), is ondertussen uitgegroeid tot een echte belevingsbeurs voor jong en oud (met telkens veel zon). Ieder jaar mogen we steeds meer autodeelorganisaties verwelkomen; het autodelen zit duidelijk in de lift. Dit jaar zijn we te gast bij de autodeelstad bij uitstek, GENT!

Op het Autodeelsalon kan je kennis maken met het diverse autodeellandschap. Zo ontdek je welk systeem het best bij je past. Wie zijn wagen wenst te delen of op zoek is naar een wagen, kan dit jaar tijdens de speeddate met een Bekende Vlaming (o.a. Nic Balthazar, Daniël Termont, Koen Crucke, Veerle Malschaert en Low Impact Man) ontdekken welke voordelen autodelen met zich meebrengt. De impact van een gedeelde auto is immers hoog. Niet alleen zorgt autodelen voor meer ruimte in de stad, maar ook het individueel autogebruik daalt. Autodelers leggen gemiddeld minder autokilometers af, gaan meer te voet en gebruiken meer de fiets en het openbaar vervoer. Minder auto’s in de stad, meer leefbaarheid voor de buurt! Wie droomt hier niet van? Samen gaan we voor 100 000 autodelers in 2020.

Benieuwd? Neem op 18 september een kijkje in de Maaseikstraat waar de deelwagens worden tentoongesteld. Enthousiaste carpoolers brengen je via een gocarttrein graag van de Korenmarkt naar de Maaseikstraat. Daar kan je kennis maken met autodeelaanbieders met eigen vloot (Bolides, Cambio en Stapp.in) waarbij je als lid gebruik kan maken van alle wagens. Een auto delen kan ook via Caramigo, Drivy en Tapazz; zij stellen hun online-platform ter beschikking waar je je eigen auto kan aanbieden voor verhuur. Wil je liever enkel de reële kosten van de wagen delen, dan kan je terecht bij Cozycar of Dégage. Er is dus voor ieder wat wils.

Het Autodeelsalon is trouwens niet alleen een must voor wie kennis wil maken met autodelen en innovatieve autodeelprojecten, maar ook met andere hippe sharinginitiatieven. De Korenmarkt wordt omgetoverd tot een waar sharing paradijs. Op de deelmarkt ontdek je alles over delen, ruilen, lenen, repareren, upcycling, …. Je kan er zelfs boeken en matchboxautootjes ruilen!

Je kan het Autodeelsalon best omschrijven als “Gedeeld plezier”. Voor de allerkleinsten is er leuke circusacrobatie. Wie dorst heeft kan een drankje delen met zijn buur in de deelbar waar het steeds happy hour is (2 halen = 1 betalen). Dansen kan op de leuke plaatjes van Radio Rommelmarkt en wie wil weten weten hoe je je ecologische voetafdruk kan verkleinen, kan terecht voor advies bij de Ecodokter, Steven Vromman. We hopen je alvast te zien op 18 september in Gent!

Kathy van autodelen.net

Facebook

Twitter