Partners en sponsors

Car Free Day kan jaarlijks georganiseerd worden dankzij de steun van onze structurele partners: het Netwerk Duurzame Mobiliteit, De Lijn, de NMBS en de Vlaamse Overheid. Daarenboven zijn er nog een aantal sponsors die een cruciale bijdragen leveren aan de organisatie van Car Free Day 2017:  

  • Eandis trad in 2015 voor het eerst op als hoofdsponsor van Car Free Day. Een uitstekende samenwerking, die wij met veel plezier de komende drie jaar verderzetten. Eandis is een voorbeeldbedrijf op vlak van duurzame mobiliteit. Het distributienetbedrijf is een trouwe Car Free Day deelnemer, maakt al enkele jaren gebruik van carpool.be (de carpooldatabank van Taxistop), geeft haar medewerkers de kans elektrische fietsen uit te testen, stelt pendelfietsen ter beschikking aan stations, heeft dienstfietsen op elke site, stelt elektrische poolwagens ter beschikking,... ​
  • Met de trein naar het werk, het blijft voor velen een grote stap. Onterecht, want NMBS biedt tal van diensten aan die het treinreizen veel makkelijker maken. Je kan hierover alles lezen op de business-site van NMBS. Dit jaar is NMBS opnieuw partner van de Car Free Day en zorgt ze voor Mobility Passes voor bedrijven die hun werknemers willen laten proeven van de trein. Dit zijn biljetten waarop heen en terug kan gereisd worden in 2de klas op een dag naar keuze tijdens de Week van de Mobiliteit. Deze zijn te verkrijgen zolang de voorraad strekt. Wie interesse heeft in een Mobility Pass voor zijn werknemers kan contact opnemen door een mail te sturen naar business@b-rail.be.
  • Tijdens de Week van de Mobiliteit biedt De Lijn een 7-dagenpas aan voor bedrijven. De 7-dagenpas is een vervoerbewijs waarmee je 7 dagen onbeperkt alle bussen en trams van De Lijn kan nemen (uitgezonderd de snellijnen 68, 178 en 179 in Limburg en evenementenvervoer), met andere woorden een weekabonnement maar dan in de vorm van een magneetkaart. Net zoals vorig jaar wil De Lijn de werknemers van geïnteresseerde bedrijven een 7-dagen trialpas bezorgen. Bij interesse mag u een mail sturen naar bvi@taxistop.be met het aantal passen die u wenst. Ideaal dus voor werknemers die hun woon-werktraject eens willen uittesten met bus of tram.

Facebook

Twitter