VRIJDAG 22 SEPTEMBER 2017

De kerndoelstelling van de STRAPDAG is het aanmoedigen van scholen, kinderen en ouders om zich duurzaam en veilig naar school te verplaatsen. Duurzame mobiliteit in het woon-schoolverkeer verdient permanente aandacht.

Voor deze editie zijn reeds 1000 scholen ingeschreven!! De dagelijkse functionele verplaatsing naar school te voet of met de fiets doen, heeft een impact op vlak van milieu, mobiliteit en het is bovendien gezond voor je kind! De STRAPDAG zet de leuke aspecten van stappen en trappen op een ludieke manier in de verf. Het organiseren van de actie kan een eerste stap zijn om ouders en kinderen te sensibiliseren en om na te denken over hun mobiliteitsgedrag.

Het initiatief toont op een leuke wijze aan dat te voet of met de fiets naar school gaan bijdraagt tot een betere mobiliteit en verkeersveiligheid.

Het Octopusplan, initiatiefnemer van de campagne, richt zich voor deze editie niet alleen naar scholen maar ook naar ouders, gemeentebesturen, provincies, organisaties, bedrijven en andere betrokkenen.

Voor vele scholen is de STRAPDAG een jaarlijks weerkerend evenement als start van een verkeersveilig schooljaar.

Ook dit jaar is een wedstrijd verbonden aan de STRAPDAG. Maak foto's of een filmpje van je strapdagactiviteit en win leuke prijzen! 

De inschrijvingen zijn afgesloten. Toch een vraag, neem contact op via info@octopusplan.be.

Voor meer informatie over de Strapdag, klik op onderstaande link http://www.octopusplan.info/campagnes/strapdag/

Contact

Voetgangersbeweging vzw/Octopusplan
Lieve Snoeckx
Tel. 03 270 06 30
info@octopusplan.be

Facebook

Twitter