TreinTramBus-Wandeldag

27.08.2020

Groene Halte Wandeling

Hou je van wandelen en ben je een fervent openbaar vervoergebruiker? Met onze Groene Halte wandelingen kan je beide passies combineren: een Groene Halte wandeling is een wandeling waarbij start en aankomstpunt  twee verschillende OV-knooppunten zijn. Tussen de twee punten volg je een route die je nieuwe stukjes belgië laat ontdekken.

Op zaterdag 19 september 2020 vind de TreinTramBus wandeldag plaats. We willen mensen kennis laten maken met het concept van De Groene Halte wandelingen. Helaas zal het dit jaar door de coronabeperkingen niet mogelijk zijn om in groep te gaan wandelen. Daarom gaat de wandeldag digitaal. Een hele resem Groene Halte wandelingen word digitaal aangeboden, zodat ze veilig per bubbel kunnen worden gedaan.

In 2004 startte TreinTramBus (toen nog als de Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers) met het concept Groene Halte. Het idee is eenvoudig: je reist met het openbaar vervoer naar Groene Halte A, waar een wandeling ‘in rechte lijn’ vertrekt. Op het eindpunt van de wandeling stap je aan Groene Halte B terug op het openbaar vervoer. Beide haltes worden aangeduid als ‘Groene Halte’. De wandelingen wijken dus af van de typische luswandelingen waarbij de auto vaak als voor- en natransportmiddel wordt gebruikt. Het Groene Halteproject wil dan ook de rol van het openbaar vervoer in de recreatieve verplaatsingen stimuleren. De eerste Groene Haltewandeling in Vlaanderen, was de Uitkerkse Polder in Blankenberge. Na dit succesvolle proefproject ontstond in 2006 in elke Vlaamse provincie een Groene Haltewandeling. Intussen staat de teller al op 54 wandelingen, zowel in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Groene Haltewandelingen leiden je langs de mooiste natuurplekjes in Vlaanderen. Daarenboven verplaats je je op milieuvriendelijke wijze: wandelen in combinatie met openbaar vervoer. Op milieuvlak vormt openbaar vervoer een uitstekend alternatief voor de wagen. Een bus, tram of trein vervoert vele passagiers tegelijk en stoot per persoon minder uitlaatgassen uit. Groene Halte is dus niet enkel gezond voor jezelf, maar ook voor het milieu!

Ben je verkocht en wil je zelf alle Groene Halte wandelingen ontdekken? Op de website www.groenehalte.be vind je meer info over de mogelijk routes. Leden van TreinTramBus kunnen de online brochures raadplegen en de fysieke brochures aan een voordelige prijs aankopen.

 

Groene Halte Wandeling

Digitale wandelingen, hoe werkt het?

De digitale wandelingen zullen via een link op Google Maps beschikbaar zijn, zodat ze op smartphone kunnen geopend worden. Daarnaast zal er een GPX file zijn, die je in je (wandel)GPS kan uploaden. Op je smartphoen kan je met de locatiefunctie heel makkelijk volgen of je nog op de juiste weg bent, en ook info over de route en de omgeving terugvinden

waar vind je ze terug?

Houd zeker de activiteiten pagina op de TreinTramBus website in het oog, waar een lijst zal verschijnen van alle wandelingen die digitaal aangeboden worden. Daarnaast zal je digitale wandelingen ook bij zoek acties op deze website terugvinden. Ga op je gemak naar de startplaats van de wandeling, volg het parcours in eigen bubbel en beleef een hele dag wandelplezier.

Heb je vragen over hoe je aan de wandeling moet beginnen? Weet je niet goed wat het voordeligste tarief is voor de trein of bus? Wil je meer weten over het concept Groene Halte? Vanaf 14/09 tot 22/09 kan je op info@treintrambus.be en 09 223 86 12 tercht met al je vragen. Veel wandelplezier!

Meer info