StrapdagXL

26.07.2021
Strapdag XL

De Strapdag is al jaren een groot succes in het basisonderwijs. Voor het eerst trekken het Octopusplan het concept van de Strapdag door naar het secundair onderwijs. Stappen en trappen is goed voor de gezondheid, dat is algemeen geweten. Jonge kinderen sensibiliseren rond actieve verplaatsingen is belangrijk, maar het is minstens even belangrijk om ook tieners en jongvolwassenen te stimuleren om bewust te kiezen voor het juiste vervoersmiddel op het juiste moment. Vaak verplaatsen deze jongeren zich al duurzaam. Getuigen daarvan zijn volle fietsenstallingen in de school en stromen voetgangers vanaf de bushaltes of het treinstation. Strapdag XL benadrukt deze positieve vibe en de voordelen van een actieve levensstijl!

Het Octopusplan roept alle secundaire scholen op om mee te doen aan de Strapdag XL op vrijdag 17 september. In Vlaanderen doen jaarlijks bijna 1400 basisscholen mee aan de campagne. Het doel is dit bereik te vergroten met de secundaire scholen en zo naast een voelbaar verschil op de weg ook de samenhorigheid te vergroten.

De Strapdag bestaat dit jaar 15 jaar en is gekoppeld aan WK Wielrennen. Voor elke verjaardagskaars staat een WK opdracht voor de basisscholen.
De deelnemende secundaire scholen krijgen één grote uitdaging: ‘Maak de grootste WK vlag’. Scholen die meedoen en een foto posten van deze opdracht maken kans op coole prijzen. Denk bijvoorbeeld aan een freestyle BMX of skate initiatie op school.

Inschrijven is gratis via www.octopusplan.info/strapdag-xl-voor-secundair-onderwijs/

Meer info? 

Neem contact op via [email protected] of 03 270 06 30.