Netwerk Duurzame Mobiliteit zoekt Netwerkmedewerker

30.07.2021

Het Netwerk Duurzame Mobiliteit verenigt als erkende koepel van mobiliteitsverenigingen Autodelen.net, Bond Beter Leefmilieu, Fietsersbond, Mobiel 21, Mpact, Trage Wegen, TreinTramBus en de Voetgangersbeweging.  

Onze ambitie is drievoudig: voortrekkers van duurzame mobiliteit meer slagkracht geven, overheden stuwen richting een geïntegreerd duurzaam mobiliteitsbeleid en steeds meer mensen #goedopweg zetten en aanzetten tot duurzame mobiliteitskeuzes. 

We vormen een plek voor ontmoeting en samenwerking, een informatie- en inspiratiebron, maar ook het aanspreekpunt voor duurzame mobiliteit. Al onze acties zijn het resultaat van een nauwe samenwerking tussen onze leden, gesterkt door een groot aantal compagnons en partners.

Voor het uitbreiden van onze werking zijn we op zoek naar een enthousiaste collega die van aanpakken weet. 

Het Netwerk Duurzame Mobiliteit werft aan:

NETWERKMEDEWERKER 

Als netwerkmedewerker ondersteun en versterk je onze leden en partners. Jij blijft altijd op de hoogte van het werk van onze leden. Je weet welke projecten en dossiers hen bezighoudt, en in welke richting ze willen groeien. Op die manier zorg je dat we hen zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. Je bouwt een warme en persoonlijke band op met onze collega's in de verschillende lidorganisaties doorheen onze samenwerkingen.

Je gaat actief op zoek naar mogelijkheden om samen met hen nieuwe projecten uit te werken. Samen denk je mee na over de planning en strategie van de projecten en geef je mee vorm aan onze projectwerking. Door samenwerking met onze leden creëer je zo extra financieringsmogelijkheden.

Je werkt mee onze fondsenwerving uit. Je signaleert nieuwe trends en ontwikkelingen in de sector en bespreekt deze met collega's en onze leden. Je gaat actief op zoek naar structurele partnerships met organisaties, bedrijven en overheden. Via een marktanalyse verken je op welke manieren onze gezamenlijke activiteiten uitgebreid kunnen worden. Je maakt nieuwe partners enthousiast om samen met ons hun schouders onder nieuwe initiatieven te zetten. 

Je legt bovendien de link tussen onze beleidswerking en ons netwerk van leden en compagnons. Samen met hen scherp je inhoudelijke thema’s aan. Je gaat actief op zoek naar inhoudelijke opportuniteiten om samen met onze leden en compagnons mee aan de slag te gaan. Je faciliteert overleg en uitwisseling tussen organisaties in ons netwerk, met oog voor de belangen van de verschillende organisaties. Je denkt na hoe je abstracte thema’s en strategie in bruikbare tools voor de dagelijkse werking van de organisaties in ons netwerk kan omzetten. 

Jouw profiel

 • Je houdt van het uitbouwen van relaties en het smeden van nieuwe samenwerkingen met een breed arsenaal aan organisaties. 
 • Je neemt initiatief en straalt enthousiasme uit.      
 • Je hebt ervaring en/of bent vertrouwd met de relevante aspecten van het beleidsveld mobiliteit.
 • Je hebt ervaring met het begeleiden van groepen en organisaties naar het behalen van meer resultaten op het terrein.       
 • Je kan strategische en inhoudelijke oefeningen vanuit helikopterperspectief bekijken.       
 • Je organiseert je eigen werk op een planmatige, nauwgezette en effectieve wijze.      
 • Je deelt informatie binnen het team, leeft afspraken na en overlegt om tot een gezamenlijk resultaat te komen.   
 • Je bent bereid om bij te leren en staat open voor feedback van anderen.    
 • Je bent in staat om in een flexibele en uitdagende omgeving te werken.
 • Je werktaal is Nederlands. Een vlotte pen is een pluspunt.     
 • Je hebt minimaal een bachelor of gelijkwaardig door verworven ervaring.

Herken je jezelf? Dan ben je voor ons de geknipte kandidaat en hebben wij je het volgende te bieden:

 • een boeiende werkplek in een kleine flexibele organisatie met ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid voor elk teamlid, vlakbij het station Gent-Dampoort;
 • loon volgens het barema B1b van PC 329.01 met maaltijdcheques;
 • een voltijds contract van onbepaalde duur, indiensttreding zo snel als mogelijk;
 • volledige tussenkomst voor openbaar vervoer en/of fietsvergoeding.
 • de kans om te werken in een organisatie die bijdraagt aan duurzamere mobiliteit in Vlaanderen

Het Netwerk Duurzame Mobiliteit voert een gelijkekansenbeleid. Kwaliteiten van mensen zijn doorslaggevend.

Stuur je motivatie en CV voor maandag 20 september 2021 naar bernard@duurzame-mobiliteit.be. We plannen  de  gesprekken (en de bespreking van een eerder thuis uit te voeren proef) in de week van 27  september met de geselecteerde kandidaten.

Voor meer informatie in verband met deze betrekking kan je contact opnemen met
algemeen coördinator Bernard Govaert (0484 87 97 73 of bernard@duurzame-mobiliteit.be).