Nieuws

Inspiratiebrochure Car Free Day

Heb je jouw actie geregistreerd voor de Car Free Day 2017 maar zoek je nog inspiratie voor de komende editie? Geen paniek! De vernieuwde inspiratiebrochure staat vol met tips & tricks voor een geslaagde editie in jouw bedrijf.

Shift Up

Schakel een versnelling hoger richting duurzaam en veilig woon-werkverkeer. Bedrijven en (overheids)organisaties die inspirerende inspanningen leveren voor duurzaam woon-werkverkeer kunnen zichzelf en hun projecten zo meer in de kijker zetten. Stel uw organisatie nu kandidaat en wie weet mag u tijdens de Week van de Mobiliteit één van de 5 topawards mee naar huis nemen!

Week van de Mobiliteit

Tijdens de Week van de Mobiliteit gaan we met z’n allen mee(r) autominderen. En wie meer stapt, trapt, het openbaar vervoer neemt of de wagen met anderen deelt voelt zich opvallend beter.

LaMA 2017

Tien gemeenten zochten samen met inwoners en gebruikers oplossingen voor de plaatselijke mobiliteit. Deze 'Laboratoria Mobiele Alternatieven' draaien tijdens de Week van de Mobiliteit (16-22 september) proef in Blankenberge, Evergem (Belzele), Aarschot, Borsbeek, Lint, Tienen, Kortessem, Hasselt (Kermt), Zaventem en Londerzeel.

Maak de overstap

De Week van de Mobiliteit zit in een mooi nieuw kleedje! Ons logo werd opgefrist en we kunnen uitpakken met een nieuw beeld en catchy slogan.

doe mee

Tijdens de Week willen we iedereen mee(r) doen autominderen. Dat kan met ons mooie aanbod aan acties maar evengoed met eigen originele activiteiten. Hier vind je heel wat inspiratie!

Editie 2016 was een groot succes. Dank aan alle medewerkers, vrijwilligers, bezoekers én aan iedereen die op welke manier dan ook een steentje heeft bijgedragen aan dit feest van de duurzame mobiliteit. De Week van de Mobiliteit editie 2017 zal doorgaan van zaterdag 16 september tot en met vrijdag 22 september 2017. Vaste waarden als de Autoloze Zondag en het Autodeelsalon (17sept), Car Free Day (21 sept), Strapdag (22 sept) en de FietsTelweek zijn alvast van de partij. 

Quote Sofie Taxistop

Het is donderdagochtend 17 september 2015 en ergens in een oud huis in Gent gaat de wekker. Nog half in slaap grabbel ik mijn computer van de vloer. Tijd om het Car Free Day persbericht uit te sturen. Ik vervloek mijzelf dat ik dat gisteren niet heb ingepland. Alsof ik nu wakker genoeg ben om die ene zin waar ik niet helemaal tevreden over was nog aan te passen. Ik strompel uit bed en open de luikjes van het raam. Regen. Verdorie.

Samenzijn en ontmoeten op straat

Als manager van Mobiel 21, beweging voor duurzame mobiliteit streef ik er naar om met mijn organisatie duurzame mobiliteit in al zijn aspecten te stimuleren.

 

Samen gaan we voor 100 000 autodelers in 2020!

We kijken ontzettend uit naar 18 september... de zesde editie van het Autodeelsalon. Wat begon als een klein event in Gent (met heel veel regen), is ondertussen uitgegroeid tot een echte belevingsbeurs voor jong en oud (met telkens veel zon). Ieder jaar mogen we steeds meer autodeelorganisaties verwelkomen; het autodelen zit duidelijk in de lift. Dit jaar zijn we te gast bij de autodeelstad bij uitstek, GENT!

Pagina's

Facebook

Twitter