Nieuws

Editie 2016 was een groot succes. Dank aan alle medewerkers, vrijwilligers, bezoekers én aan iedereen die op welke manier dan ook een steentje heeft bijgedragen aan dit feest van de duurzame mobiliteit. De Week van de Mobiliteit editie 2017 zal doorgaan van zaterdag 16 september tot en met vrijdag 22 september 2017. Vaste waarden als de Autoloze Zondag en het Autodeelsalon (17sept), Car Free Day (21 sept), Strapdag (22 sept) en de FietsTelweek zijn alvast van de partij. 

Quote Sofie Taxistop

Het is donderdagochtend 17 september 2015 en ergens in een oud huis in Gent gaat de wekker. Nog half in slaap grabbel ik mijn computer van de vloer. Tijd om het Car Free Day persbericht uit te sturen. Ik vervloek mijzelf dat ik dat gisteren niet heb ingepland. Alsof ik nu wakker genoeg ben om die ene zin waar ik niet helemaal tevreden over was nog aan te passen. Ik strompel uit bed en open de luikjes van het raam. Regen. Verdorie.

Samenzijn en ontmoeten op straat

Als manager van Mobiel 21, beweging voor duurzame mobiliteit streef ik er naar om met mijn organisatie duurzame mobiliteit in al zijn aspecten te stimuleren.

 

Samen gaan we voor 100 000 autodelers in 2020!

We kijken ontzettend uit naar 18 september... de zesde editie van het Autodeelsalon. Wat begon als een klein event in Gent (met heel veel regen), is ondertussen uitgegroeid tot een echte belevingsbeurs voor jong en oud (met telkens veel zon). Ieder jaar mogen we steeds meer autodeelorganisaties verwelkomen; het autodelen zit duidelijk in de lift. Dit jaar zijn we te gast bij de autodeelstad bij uitstek, GENT!

"Bovenstaande scène speelt zich af in een LaMA..."

“Ik zou het heel jammer vinden mocht die autovrije zone niet voor mijn zaak komen” zegt Serge. Hij is in een gesprek verwikkeld rond de uitwerking van een autovrije zone in de centrale winkelstraat van Geraardsbergen. De omgekeerde wereld lijkt het wel, een handelaar die een vurig betoog houdt om de ruimte voor zijn zaak niet langer te reserveren voor de autorijdende klant, maar samen met zijn klanten, bewoners en de bevoegde schepen droomt van een andere invulling van het centraal winkelgebied in Geraardsbergen.

Blog: Mikaël en Wout over de FietsTelweek

Van 19 tot 26 september organiseren Fietsersbond en Fietsberaad Vlaanderen een tweede editie van de FietsTelweek, die kadert in de Week van de Mobiliteit. Samen met de gemeenten, de provincies, de Vlaamse overheid en fietsers uit heel Vlaanderen verzamelen ze een week lang zoveel mogelijk fietsgegevens; via de gratis FietsTelApp die fietsroutes in kaart brengt, via vaste en mobiele telpunten en aan de hand van manueel verzamelde gegevens.

Waarom een FietsTelweek?

Elke dag kan een STRAPDAG zijn

De STRAPDAG viert het tienjarig bestaan op vrijdag 16 september. De STRAPDAG begon tien jaar geleden als een kleine actie om meer kinderen te voet of met de fiets naar school te laten gaan en de zone 30 in de kijker te zetten. Ondertussen telt de campagne meer dan duizend deelnemende scholen verspreid over gans Vlaanderen, goed voor meer dan 250.000 strappende kinderen. Het enthousiasme is groot bij de deelnemende scholen én bij de ondersteunende gemeentebesturen.

Melissa Galle en Karlien Waeremoes komen samen aan op de parking van de Eandisvestiging in Merelbeke. Zij carpoolen sinds jaren twee dagen per week.

Neem je op 22 september deel aan Car Free Day? Fantastisch! Rest je alleen nog de keuze te maken uit dat mooie aanbod aan duurzame vervoersmiddelen: fiets, trein, bus, tram,... Of waarom niet eens carpoolen met een collega? Melissa, werkneemster bij Eandis in het Guldensporenpark te Merelbeke, is een overtuigd carpoolster. Ze carpoolt twee dagen per week met collega Karlien Waeremoes. Waarom? Dat lees je hier! 

Een wagen delen met burgemeester Daniël Termont, Nic Balthazar, Koen Crucke, Veerle Malschaert, Low Impact Man, Schepen Filip Watteeuw of een andere Bekende Vlaming? Het kan op het Autodeelsalon in Gent! Ontdek op 18 september welk autodeelsysteem het best bij je past en maak kennis met Bolides, Cambio, Caramigo, Cozycar, Dégage, Drivy, Partago, Stapp.in en Tapazz. Breng zeker ook een bezoek aan de deelmarkt met hippe sharinginitiatieven.

Teamwork! Dat is waar de Week van de Mobiliteit voor staat. Eén week lang zetten honderden organisaties, gemeentebesturen, bedrijven, scholen zich in om mee werk te maken van een duurzaam mobiel Vlaanderen.

Pagina's

Facebook

Twitter